Nieuws

Marketing automation specialist Ternair vindt in Nedvest nieuwe partner voor versnelde groei

Ternair, leverancier van marketing automation software, gaat een strategische samenwerking aan met investeerder Nedvest. De samenwerking is gericht op versnelde groei met Ternair als nieuwe platform inverstering voor Nedvest. Hogenhouck m&a begeleidde Ternair bij deze transactie.

 

Een unieke combinatie

Ternair, opgericht in 2006, is een Nederlands softwarebedrijf dat een  combinatie van Marketing Automation Software en een Customer Data Platform levert. Het platform heeft als unique selling points dat de software direct en slim kan connecteren met meerdere databronnen en omnichannel inzetbaar is, hierdoor kunnen marketeers snel effectieve gepersonaliseerde campagnes opzetten en werken met real-time data. Daarnaast ondersteunen de professionals van Ternair bij het opzetten van marketingcampagnes en het geven van gebruikerstrainingen om optimaal resultaat met de software te behalen.

 

Sterk groeiende markt marketing automation

De markt voor marketing automation oplossingen is zeer hard aan het groeien, waarbij slagkracht, salespower en ontwikkelingscapaciteit een belangrijke rol gaan innemen. Begin vorig jaar formuleerden de aandeelhouders en het management van Ternair een ambitieus plan om een van de topspelers in zowel de Nederlandse, Belgische en Duitse markt te worden. Ternair zocht een partner  om bovenstaande punten gezamenlijk in te vullen en de onderneming te ondersteunen in hun ambitieuze groeiplannen. Het selectietraject voor een partner voor Ternair werd zorgvuldig uitgevoerd. Na het beoordelen van verschillende opties bleek Nedvest, een in software gespecialiseerde investeerder, de perfecte nieuwe partner te zijn voor Ternair.

 

Partnership met groeiambities

Het proces werd allereerst ingezet met de gedachte aan te sluiten bij een strateeg, maar uiteindelijk werd er gekozen om samen met een investeerder verder te bouwen, Nedvest. Zij erkenden de kwaliteit van het product, de drive van de organisatie en het groeipotentieel van Ternair en stapten daarom in als nieuwe aandeelhouder. Met Ternair als nieuwe platform investering  zal er gericht worden op groei door middel van internationale expansie, buy-and-build en synergiepotentieel binnen het portfolio van Nedvest.

 

Gezonde dosis eigenwijsheid

Met de start van de samenwerking tussen Ternair en Nedvest neemt oprichter en aandeelhouder Erik van Stiphout, na 17 jaar afscheid van Ternair. Medeoprichter en aandeelhouder Eelco Gerritsma alsmede het voltallige management blijven aan om de organisatie verder uit te bouwen. Erik van Stiphout blikt terug: “Bij de start van ons bedrijf in 2006 hadden we simpelweg de overtuiging dat het beter, sneller en slimmer kon in de wereld van database marketing. Met onze softwareoplossingen en services wilden we het verschil kunnen maken voor klanten en gebruikers. De basis van Ternair was en is altijd hetzelfde gebleven: vakmanschap (kunnen), toewijding (willen) en integriteit (zijn). En dat met een gezonde dosis eigenwijsheid; we geven niet wat klanten vragen, maar wat klanten willen. Ik kijk met trots terug en met vertrouwen vooruit. Met Nedvest heeft Ternair een partner gevonden om verder door te groeien en te bloeien”, aldus Erik van Stiphout.

 

Enorme potentie

Het Hogenhouck team dat Ternair adviseerde in deze transactie bestond uit Victor Rosier en Thijs Piso. Victor Rosier over het proces met Ternair: “Dit proces heeft weer bewezen dat het vinden van de juiste partner niet altijd volgens de vooraf uitgezette lijnen gaat. Waar er in het begin van het proces door de ondernemers sterk werd ingezet op het aansluiten bij een strateeg, zijn we uiteindelijk uitgekomen op het verder bouwen van Ternair als een leidend platform in deze sector via organische groei en een actieve buy-and-build samen met een gerenommeerde software investeerder. Ternair is een onderneming met een enorme drive om altijd het best mogelijke resultaat voor hun klanten te behalen in alles wat ze doen en ze hebben een geweldig product dat dit ook mogelijk maakt. Met Nedvest is er een partner aangetrokken die het DNA en de potentie van de onderneming perfect begrijpt én de toekomstige groeiambities kan helpen realiseren. Dit partnership gaat er zeker voor zorgen dat Ternair haar ambitie gaat waarmaken om een van de topspelers binnen het segment te worden.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.