Nieuws

OFN vindt in TransEquity Network investeerder voor duurzame groei

OFN, de ontwikkelaar van duurzame producten voor de openbare ruimte, heeft een overeenkomst gesloten met TransEquity Network uit Den Bosch als groeipartner voor het bedrijf. Transequity Network onderschrijft volledig de visie van OFN op het gebied van duurzaamheid. Samen zetten ze in op een versnelde groei van de onderneming in de komende jaren. Hogenhouck m&a begeleidde de transactie voor de aandeelhouders van OFN.

Groei versnellen

De investering is voor OFN een enorme kans om te groeien en zich verder te ontwikkelen tot een bedrijf dat past in deze tijd. ‘We zijn trots op de stap die we als familiebedrijf nu gaan zetten en we zijn ervan overtuigd dat we in TransEquity Network een partner hebben gevonden die goed past bij OFN’, stelt David Baars, algemeen directeur en aandeelhouder van OFN.

Duurzame oplossingen voor de publieke ruimte

OFN is al 20 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van projecten voor de openbare ruimte. De producten van OFN zijn op ontelbare plekken zichtbaar voor miljoenen Nederlandse reizigers. Van haltevoorzieningen en opstapplaatsen voor het openbaar vervoer, van digitale reisinformatieborden tot duurzame bewegwijzering, en van geluidsschermen langs snelwegen tot bushokjes met een sedum dak.

Sinds 4 jaar legt OFN de focus op het ontwikkelen van duurzame innovaties voor deze openbare ruimtes. Hierbij wordt gekeken naar het aanpassen van bestaande producten, zodat ze een lagere impact op de wereld hebben. Daarnaast worden ook nieuwe slimmere producten ontwikkeld, die beter passen bij de wereld van nu.

Volgende stap voor het familiebedrijf

Aandeelhouder van OFN en algemeen directeur David Baars blijft aan in dezelfde rol binnen OFN. Oprichter Henk Baars zal een rol vervullen als lid van de Raad van Advies. Henk Baars, oud-eigenaar OFN: ‘‘Concreet betekent deze verandering voor OFN dat ik een deel van mijn aandelen overdraag aan TransEquity Network en aan David. Hierdoor kan OFN door met het bouwen van het bedrijf, met behoud van het team. Het is fijn om te weten dat David volledig in de lead blijft en dat de groeitrajecten van OFN ondersteund gaan worden door de professionals van TransEquity Network.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.