Nieuws

ParcelParcel wordt onderdeel van ITA Consulting Group – LetMeShip

Het Nederlandse verzendplatform ParcelParcel wordt per 1 april 2023 onderdeel van de Duitse ITA Consulting Group van het platform LetMeShip. Hiermee versnelt LetMeShip zijn Europese expansie.

ParcelParcel werd in 2013 opgericht door Carlos de Vos, Bas Joustra en Nico Veenman. ParcelParcel stelt bedrijven in België en Nederland in staat om de meest geschikte logistieke dienstverlener voor koeriers-, expres- en pakketdiensten te selecteren. Het bedrijf en platform groeide door in de Nederlandse en Belgische markt en was vier jaar op rij te vinden in de FD Gazellen lijst van snelgroeiende bedrijven.

Internationalisering als volgende stap

Ondernemer Carlos de Vos, CEO en oprichter van ParcelParcel over deze stap: “Wij zijn op zoek gegaan naar een internationale partner als volgende stap voor onze onderneming. ITA Consulting Group deelt onze visie om bedrijven en klanten in staat te stellen op een gemakkelijke en efficiënte manier wereldwijd te verzenden. Door onze krachten te bundelen, zijn we in staat om onze diensten in heel Europa uit te breiden als een op zichzelf staand verzendplatform gericht op kleine bedrijven en consumenten, waarbij we ons hoge niveau van klantenservice behouden. We zijn erg enthousiast om samen met ITA aan deze reis te beginnen.”

Groeiende markt voor tijdskritische goederenverzending

Het in Hamburg gevestigde ITA Consulting heeft meer dan 130 medewerkers en zeven locaties in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk. ITA Consulting Group ervaart al jaren een toenemende vraag naar internationale B2B-verzendoplossingen. Dit wordt met name veroorzaakt door fragiele wereldwijde toeleveringsketens, die hebben geleid tot een stijgende vraag naar tijdskritische en zeer flexibele verzendoplossingen.

Met de overname van ParcelParcel verstevigt ITA Consulting zijn positie op de Europese markt verder. Het verzendplatform PakketParcel biedt een gemakkelijke en efficiënte afhandeling van alle benodigde services, zoals prijsvergelijking, serviceoverzicht, transittijden en douaneafhandeling. De fusie van de twee LogTech-bedrijven heeft een hoog synergiepotentieel, met name in de verdere technische ontwikkeling van het platform.

Fit in bedrijfsculturen

“We zijn al een tijdje op zoek naar geschikte samenwerkingspartners waarmee we het dienstenportfolio van ITA Consulting Group kunnen uitbreiden” zegt Mark Winkelmann, CEO en oprichter van LetMeShip. “We zijn verheugd om met ParcelParcel een partner te hebben gevonden waarbij onze bedrijfsculturen echt bij elkaar passen. We verwelkomen alle nieuwe collega’s en klanten bij de ITA Consulting Group.” Beide bedrijven blijven vertrouwen op de expertise en kennis van de medewerkers van ParcelParcel. Ook voor de bestaande klanten van het Nederlandse verzendplatform verandert er niets; zij kunnen blijven rekenen op hetzelfde hoge serviceniveau en kunnen tegelijkertijd profiteren van het uitgebreide netwerk.

 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.