Hostingbedrijf Hosted.nl onderdeel geworden van Protagonist

Cloud en managed IT leverancier Hosted.nl is overgenomen door Protagonist, onderdeel van Techone dat Nederlandse ICT-bedrijven financiert en ondersteunt. Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaren Robert Bolder en Erik Jan Visscher bij deze verkoop. De ondernemers bouwden het bedrijf in veertien jaar uit met een portfolio van VPS diensten, online werkplekken en premium website hosting voor de Nederlandse markt

Stip aan de horizon

De relatie tussen beide ondernemers en Hogenhouck gaat terug naar 2016. Tijdens de kennismaking op het Hosted kantoor in Zevenaar werd de stip aan de horizon besproken. In die gesprekken werd hun ‘rising star’ VPS Server genoemd en de ambitie om Hosted.nl een zachte landing te laten maken bij een andere organisatie.

De versnelde consolidatie in de hostingmarkt speelde een rol, maar nog belangrijker was de prioriteit van beide ondernemers om  met VPS Server versneld te groeien. Na het contact in 2016 volgden jaarlijkse vervolggesprekken. Eind 2019 werd de stap genomen om gezamenlijk de markt te gaan verkennen, met deze verkooptransactie als resultaat.

Groei internationale activiteiten

Ondernemers Robert Bolder en Erik Jan Visscher gebruiken de opbrengst van de verkoop voor de verdere groei van de internationale activiteiten met hun andere onderneming VPS Server.com. Beide heren kijken met plezier terug op het proces en vallen zeker niet in een zwart gat. “De ambitie om VPS Server.com versneld te laten groeien houdt ons meer dan bezig en het gevoel dat Hosted een goede combinatie vormt met Techone stemt ons tevreden”, aldus Erik Jan Visscher en Robert Bolder.

Hein Stoops over deze transactie: “De eigenaren van hosted.nl maken duidelijke keuzes voor de toekomst en zorgen tegelijkertijd voor de continuïteit van wat zij hebben opgebouwd.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken teamleden

Maarten van der Heijden
Associate

Hein Stoops
Partner

Interesse?

We willen je graag leren kennen.

Vul het formulier in en dan nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek.

info@hogenhouck.nl

Met dit inschrijfformulier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en uitgenodigd worden voor evenementen (Nederlandstalig).

Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en evenementen. Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze privacyverklaring en het feit dat wij gebruik maken van Mailchimp. Wij zullen je gegevens niet doorverkopen of gebruiken voor andere doeleinden dan verzending van de nieuwsbrief en  gebruiksanalyses.