Transactie

Retail softwarespecialist Valk Solutions bundelt krachten met partner Genii

Leverancier van retail oplossingen Valk Solutions heeft aangekondigd dat zij haar aandeelhoudersstructuur zal versterken met Genii Software Group. Hiermee wil Valk Solutions de groei in de Benelux thuismarkt en de DACH-regio versnellen. Genii is onderdeel van Bregal Unternehmerkapital in het portfolio van de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A. Hogenhouck m&a begeleidde Valk Solutions bij deze transactie die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 zal worden afgerond.

Empowering retail

Genii neemt als nieuwe partner een meerderheidsbelang in Valk Solutions en heeft een strategische lange termijn horizon. Oprichter Robert Valk blijft als medeaandeelhouder actief betrokken bij de productstrategie en klanten, terwijl Karin Valk als algemeen directeur de dagelijkse leiding blijft behouden met het voltallige managementteam. Valk Solutions blijft een zelfstandige onderneming binnen de Genii groep met meer dan 100 IT specialisten die zich blijven richten op het ontzorgen van retail organisaties met vernieuwende unified commerce oplossingen, zowel in fysieke winkels als op onlinekanalen. Met de software en services van Valk Solutions worden jaarlijks honderden miljoenen orders en transacties verwerkt ter waarde van meer dan 4 miljard euro aan verkoopomzet voor klanten.

Waarborg voor een succesvolle toekomst

Valk Solutions werd in 1989 opgericht door Robert Valk en in 2009 is Karin Valk ingestapt als algemeen directeur om te bouwen aan de organisatie. Robert licht de volgende stap voor Valk Solultions toe: “We hebben in Genii een sterke partner gevonden met de ondernemende kernwaarden van een familiebedrijf en gedetailleerde kennis van bedrijfskritische software. Genii deelt onze visie en staat volledig achter onze groeistrategie. Het partnership is dan ook een waarborg voor een succesvolle toekomst.” Algemeen directeur Karin Valk voegt toe: “Ook onze gewaardeerde klanten profiteren van dit partnership. Dankzij de financiële slagkracht en het uitgebreide netwerk ontstaan extra kansen om krachtige producten te ontwikkelen en ons aanbod van diensten voor klanten uit te bouwen. Samen met het managementteam kijk ik er dan ook naar uit om met Genii en Bregal verder te bouwen aan de toekomst.”

Familiebedrijf met familiewaarden

Het team van Hogenhouck bestond uit Mark van Beusekom, Cedric Baerts, Thijs Piso en Adriaan Verbeek. Mark van Beusekom over het proces met Valk Solutions: “Valk is een familiebedrijf waarin met hart en ziel gewerkt wordt en waar hun klanten op nummer 1 staan. Het was inspirerend en motiverend om met Robert en Karin in dit proces op te trekken. De combinatie met Genii/Bregal is voor hen de perfecte uitkomst. We hebben in gezamenlijkheid de prestatie geleverd om deze opdracht in recordtijd naar closing te brengen. Wij zijn ervan overtuigd dat Valk Solutions een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
De nieuwe partner geeft familiebedrijf Valk Solutions de perfecte basis voor verdere groei.
Mark van Beusekom

Betrokken dealteam

Adriaan Verbeek
Analist

Thijs Piso
Associate

Cedric Baerts
Director

Mark van Beusekom
Managing partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.