Netwerkdienstverlener Avantage Groep in Capelle aan den IJssel koopt Advisie Computer Consultants (ACC) in Soest. De activiteiten van ACC worden na de overname voortgezet onder de naam Avantage Managed Services vanuit de locatie in Capelle aan den IJssel.

ACC in Soest heeft zich in 2008 afgesplitst van Advisie Automatisering. Dat bedrijf besloot zich in dat jaar volledig te concentreren op dienstverlening rond de producten van Exact, waarin het een grote speler is.

Avantage koopt Advisie Computer Services van de onderneming Cugat, eigendom van ACC-directeur Govert van Driel en een aantal investeerders. Van Driel is sinds oktober 2008 bij ACC betrokken. Avantage en Van Driel raakten al voor de zomer van 2012 met elkaar in gesprek. Die gesprekken leidden uiteindelijk tot de overname op 26 november 2012.

ACC levert ict-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf met vijftig tot duizend werkplekken. Er werken 35 mensen. Deze oplossingen realiseert ACC door het ontwerpen, leveren, implementeren, onderhouden en beheren van netwerk- en systeeminfrastructuren. Een in het oog springend project was de implementatie van een managed lan aan boord van de SS Rotterdam.

Minder afhankelijk
Aanleiding voor de overname is de wens van Avantage zich minder afhankelijk te maken van kortlopende ict-projecten en een groter deel van de omzet te halen uit langjarige overeenkomsten met klanten voor het werkplekbeheer, vertelt directeur Kees Rijkhoff.

Avantage heeft zo’n tachtig medewerkers en levert diensten op het terrein van netwerkinfrastructuur, zowel projectmatig als op het gebied van beheer. Het doet ict-projecten met partners als Microsoft, Novell, Citrix, Evault, Dell, HP, RES en VMware. Het bedrijf is actief in het onderwijs, de  zorg, financiële dienstverlening, handel, industrie, media, bouw en lokale overheden.

 

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.