Nieuws

Consultancybureau Squerist trekt Green Park Investment Partners aan voor verdere groei

Consultancybureau Squerist heeft Green Park Investment Partners aangetrokken om verder te groeien in de vakgebieden softwaretesten en business transformation. Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaren van Squerist bij deze transactie.

Kruisbestuiving tussen specialisten

Green Park investeert tegelijkertijd ook in testspecialist PTWEE, nadat in 2019 al in IT-dienstverlener en testspecialist Bartosz werd geïnvesteerd. Hiermee ontstaat een leidende samenwerking in de Nederlandse testmarkt. Met deze stap creëren de drie partijen meer mogelijkheden voor hun eigen medewerkers en meer kansen voor hun klanten, terwijl ze hun volledige onafhankelijkheid behouden. Green Park en de ondernemingen delen een focus op de medewerker en kwaliteit van het softwaretesting ambacht. Ze willen daarom sterke en autonome organisaties neerzetten in de consoliderende industrie van nu.

Focus op uniek specialisme in softwaretesting

Robert Govers en Nils van Schaik traden in 2004 toe tot Squerist en bouwden het bedrijf verder uit tot meer dan 100 medewerkers met kantoren in Veenendaal, Amsterdam en Maastricht. De focus die het bedrijf al jarenlang heeft op ‘people first’ leidde onder andere tot het certificaat ‘Great Place to Work’ (in de top-5 in 2022!).

Nils van Schaik, algemeen directeur van Squerist over de volgende stap samen met Green Park: “We zien de industrie consolideren, maar geloven niet in ‘massa is kassa’. De testspecialisten binnen Green Park bieden ieder een unieke specialisme en cultuur en we willen elkaar daarin aanvullen. Door samen te werken zijn we sterker, maar ook breder.”

De samenwerking van de testbedrijven zal niet leiden tot een integratie van de drie organisaties. De ondernemingen zijn stuk voor stuk authentiek en willen zelfstandig blijven focussen op hun specialismen, met hun eigen mensen en cultuur. Samen blijven ze persoonlijk vakmanschap centraal stellen. De drie testspecialisten gaan elkaar binnen Green Park wel aanvullen, bijvoorbeeld bij aanbestedingen of in de opleiding van werknemers.

Partnership van sterke ondernemingen

Green Park gelooft in de verdere groei van de software testingmarkt en vergroot met de investering in Squerist en PTWEE haar investering in deze gespecialiseerde sector. Deze stap past in de focus van de investeerder om ondernemers met een sterke toekomstvisie en getalenteerde managementteams te ondersteunen bij hun groei.

Gijs Marbus, partner bij Green Park: “De krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo groot geweest. Focus op digitalisering en kwalitatief goede mensen is daarom enorm belangrijk. Bedrijven waarbij de werknemer op één staat en die recht doen aan de werknemer zijn in mijn ogen de winnaars van de toekomst. Green Park gelooft dat er behoefte is aan partnerships van sterke, onafhankelijke en kennisgedreven ondernemingen. Wij vinden deze visie sterk aanwezig bij Squerist, Bartosz én PTWEE.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.