Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

De Hoge Dennen Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Hot ITem, gespecialiseerd in Performance Improvement. De Hoge Dennen Capital zal Hot ITem met kennis en kapitaal ondersteunen bij de realisatie van de strategie en missie van Hot ITem om haar positie in de top 3 van Performance Improvement bedrijven te verstevigen. De overige aandelen blijven in handen van het management en de medewerkers van Hot ITem.

De vraag naar gespecialiseerde bedrijven op het gebied van data, Business Intelligence en Business Analytics in relatie tot organisatiebesturing en factbased management is enorm toegenomen. Deze trend zal zich de komende jaren voortzetten.

Marcel van den Heuvel, investment director bij De Hoge Dennen Capital, zegt over de investering: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven die zich dynamisch ontwikkelen. Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit en bedrijfscultuur van Hot ITem. Wij denken dat wij de marktpositie die het bedrijf reeds heeft gerealiseerd in Nederland gezamenlijk verder kunnen uitbouwen, zowel autonoom als door overnames. Door verdere groei zal Hot ITem in de toekomst nog relevanter worden voor haar klanten en werknemers.”

Rob Honing, commercieel directeur bij Hot ITem, is enthousiast over de keuze van de investeerder. “Met De Hoge Dennen Capital als kapitaalkrachtige aandeelhouder kan concreet gestalte worden gegeven aan de ambities voor de toekomst van het bedrijf. Wij hebben gekozen voor een samenwerkingsvorm waarin de operationele bedrijfsvoering van Hot ITem en de dienstverlening zoals wij deze voeren, ongewijzigd blijft. Wij kunnen ons onderscheidende HRM-beleid, waarin het beste uit mensen wordt gehaald, ook verder uitbouwen. Dit zijn voor ons zeer belangrijke overwegingen geweest. Bovendien is er door deze samenwerking nog meer ruimte voor innovatie en groei. Wij zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Over De Hoge Dennen Capital
De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

 

Bron: Hot ITem

Interesse?

We willen je graag leren kennen.

Vul het formulier in en dan nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek.

info@hogenhouck.nl

Met dit inschrijfformulier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en uitgenodigd worden voor evenementen (Nederlandstalig).

Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en evenementen. Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze privacyverklaring en het feit dat wij gebruik maken van Mailchimp. Wij zullen je gegevens niet doorverkopen of gebruiken voor andere doeleinden dan verzending van de nieuwsbrief en  gebruiksanalyses.