Nieuws

Directeur Infotheek telt zijn knopen en vertrekt

Tom van Reijen vindt zichzelf niet langer geschikt voor directiefunctie
Mede-eigenaar en commercieel directeur Tom van Reijen vindt zichzelf niet langer geschikt voor een directiefunctie bij de Leidse ict-dienstverlener Infotheek. Om de verdere groei van het ict-bedrijf goed te managen is vorig jaar juli Jordy Kool aangetrokken als de nieuwe commercieel directeur. Nu zijn opvolger is ingewerkt, bereidt Van Reijen zich voor op zijn vertrek. Oprichter en grootaandeelhouder van Infotheek Duco van Leenen blijft algemeen directeur.

De geplande directiewisseling krijgt hiermee zijn beslag. Infotheek ziet de overdracht als een voorbeeld van hoe een mkb-bedrijf op een verantwoorde manier ook op managementniveau kan doorgroeien, aldus Van Reijen. ‘We zijn zeventien jaar geleden met drie man begonnen, ik was toen assistent-showroommedewerker. Nu hebben we 230 medewerkers’, vertelt de scheidend commercieel directeur.

Volgens Van Reijen is de omzet onder zijn leiding gegroeid van 1 miljoen euro naar 80 miljoen euro per jaar. De groei zou nog altijd voortzetten. ‘Om dan te zeggen dat je iets niet goed kan, klinkt misschien een beetje raar, maar je moet weten wat je zwakke eigenschappen zijn’, zegt hij. ‘Ondernemen is mijn hobby, maar directeur zijn van een bedrijf van deze omvang is een heel ander vak. Op een bepaald punt moet je daarom als bedrijf en ook als mens een volgende stap zetten. We willen dat Infotheek blijft groeien. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger voor mij, die de verdere groei kan managen. Ik ben ervan overtuigd dat Jordy Kool dat veel beter kan dan ik.’

Van Reijen is van plan in Italië een bed & breakfast te beginnen.

Over Infotheek
Infotheek Groep is leverancier van hardware en ICT-diensten. Infotheek is Gold Preferred Partner van HP, Premier Business Partner van IBM en Lenovo en Gold Certified Partner van Microsoft. Infotheek werd in 1991 opgericht in Leiden. Er werken 230 mensen.

Het bedrijf staat bekend om zijn concept ‘doorstandaardiseren en besparen op het huidige it- platform’ en sinds enige jaren om hun dienstendivisie, waaronder netwerkbeheer, ondersteuning, logistieke diensten, asset management (opkoop van hardware assets) en verhuur van hardware.

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.