Infotheek-CEO Jordy Kool helpt sportschool uit te breiden Leiden, 26 januari 2017 – De innovatieve fitnessketen TrainMore kan dankzij een flinke investering verder uitbreiden. Ondernemer Jordy Kool voorziet het bedrijf niet alleen van groeikapitaal, maar wordt ook adviseur. Deze voormalig fitnessinstructeur legde een bijzonder carrièrepad af. Daarin ligt naar eigen zeggen ook zijn kracht: de zaken anders doen dan anderen. Kool volgde een traineeship bij de marine, werkte in verschillende sales- en senior managementfuncties in de telecomwereld (KPN, Priority Telecom, UPC) en bij Hewlett-Packard en Reed Elsevier. Door insiders wordt hij gezien als een van de meest getalenteerde mensen in de ICT-industrie. Bij TrainMore wordt sportiviteit financieel beloond doordat de leden korting krijgen als ze vaker sporten.

TrainMore startte in 2010 als concept dat concurreerde met het groeiende aantal budget-sportscholen, maar mét behoud van kwaliteit en de missie van de oprichters om mensen gezonder te laten leven en meer te laten bewegen. Leden die vaak sporten krijgen hun abonnement voor een steeds lagere prijs. In enkele jaren tijd groeide TrainMore van één vestiging in Utrecht, naar negen vestigingen in het hele land.

Uitbreiden
De investering van Kool geeft oprichters Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch de mogelijkheid uit te breiden naar meer grote Nederlandse steden en op termijn naar het buitenland. TrainMore moet een van de grotere spelers op de Nederlandse fitnessmarkt worden. Om dit te bereiken zal Kool op strategisch niveau adviseren en zijn kennis en ervaring delen.

Oprichters Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch zijn verheugd over de samenwerking: “Net als Infotheek groeien wij snel, zijn we ambitieus en zien we mogelijkheden tot verdere uitbreiding in en buiten Nederland. Om dit waar te kunnen maken zochten we naar een sterke mede-aandeelhouder met kennis van de business, fitness en groei”, aldus Doorenbosch.

Investeerder Jordy Kool is voormalig sportinstructeur en nu CEO van het Leidse IT-bedrijf Infotheek. “Sport is naast ondernemen mijn grootste passie”, aldus Kool. “Vanaf dag één was ik getriggerd door de gedrevenheid van de eigenaren van TrainMore. Ook het concept spreekt mij aan: het is uniek, de gyms staan veelal op unieke locaties, hebben hun eigen uitstraling en onderscheiden zich van de grote budgetketens.”

Over TrainMore
Oprichters Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch hebben ruim 20 jaar ervaring in de fitnessbranche. Ze begonnen bij fitnessketen Clubsportive en richtten in 2010 TrainMore op: een revolutionair concept waarbij je minder betaalt als je meer sport. Het basisabonnement is 35 euro en met elke work-out bespaar je 1 euro. Dankzij deze stimulans sporten leden bij TrainMore gemiddeld 1,9 keer per week, terwijl dit bij andere fitnessketens 1,1 keer per week is. TrainMore heeft vestigingen in Amsterdam (De Pijp en centrum), Groningen, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Diemen en Zaandam: deze next generation gyms bevinden zich in karakteristieke panden met een jonge, moderne uitstraling. De komende jaren zullen er meerdere locaties geopend worden. De ambities van Meijer en Doorenbosch zijn kraakhelder: Nederland gezonder en sportiever maken door een bezoek aan het fitnesscentrum financieel te belonen.

Bron: BODYBIZ.NL

Interesse?

We willen je graag leren kennen.