Health club Sports World in Amsterdam-Oost is ingelijfd door fitnessketen TrainMore. De club is omgedoopt tot ‘TrainMore Amsterdam Oost Black Label’ en wordt later dit jaar verbouwd tot “de grootste urban fitness playground in Amsterdam”. De overname werd begeleid door M&A-specialisten van Hogenhouck, BarentsKrans en Buren. 

“De overname van Sports World is onderdeel van onze ambitie om marktleider te worden in het centrum van de grootste steden van Nederland”, aldus TrainMore- eigenaren Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer. De aankoop volgt kort op de oprichting van de holding Urban Gym Group, waarin TrainMore is ondergebracht samen met ClubSportive en High Studios – twee andere fintessconcepten van Doorenbosch en Meijer. De nieuwe holding haalde een groeifinanciering op van €16 miljoen, bedoeld om een groeiversnelling mee in te zetten.

Met het inlijven van Sports World Amsterdam zet Urban Gym Group nu de eerste stap in deze groeiversnelling. Doorenbosch en Meijer laten weten grote plannen te hebben voor het voormalige Sports World, dat is gevestigd in een historisch pand dat oorspronkelijk onderdak bood aan een melkfabriek: “Dit wordt niet alleen de grootste gym in Amsterdam, maar ook de tweede Black Label club van TrainMore. Een luxe urban playground, die alle fitnesswensen onder één dak combineert.” Doorenbosch voegt toe dat de club wordt voorzien van een zeer ruim opgezette fitness area en free weight zone: “Waar je in een gemiddelde gym één bench press hebt staan, komen er hier vier. En op die manier bouwen we de hele gym op.”

Fitnessketen TrainMore koopt Sports World AmsterdamDaarnaast komen er volgens de twee eigenaren vijf in-house boutique studio’s: “In de HIIT Box, HIGH Studio’s, Cycling studio en Brooklyn Fit-boxing studio geven gespecialiseerde trainers verschillende vormen van high intensity intervaltraining. In de Zenergy Yoga studio kunnen leden terecht voor yogalessen en meditatie.” Meijer: “Met onze boutique studio’s spelen we in op twee belangrijke internationale trends in de fitnesswereld: groepstraining en high intensity work outs.” Het startschot voor de verbouwing van de club van 2.700 m2 – gevestigd aan winkelcentrum Oostpoort, tussen de Indische Buurt en Watergraafsmeer – staat gepland voor medio mei.

De deal waarmee Sports World werd ingelijfd door TrainMore kwam mede tot stand door begeleiding vanuit Hogenhouck. Een team van de Haagse overnamespecialist – bestaande uit Mark van BeusekomRik Stikkelbroeck en Margot IJssel de Schepper – verzorgde tijdens de onderhandelingen het M&A-advies. Daarnaast werd voor juridische ondersteuning een beroep gedaan op BarentsKrans – dat Michiel Martin, Robert-Jan Zwaan, Anne Monique Huijg en Koen van Wijk afvaardigde – en Buren, dat werd vertegenwoordigd door Tjeerd Aghina.

De opening van TrainMore Amsterdam Oost Black Label brengt het aantal filialen van TrainMore op elf. Vijf van deze filialen bevinden zich in Amsterdam, daarnaast beschikken Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Utrecht ieder over een vestiging. In Utrecht zal binnenkort een tweede club worden geopend, waarmee het totale aantal ‘Black Label’-clubs op drie komt. Het concept van TrainMore is erop gericht klanten zoveel mogelijk te laten sporten: iedere workout bij een club van de keten is goed voor een euro korting op de abonnementskosten.

Interesse?

We willen je graag leren kennen.