Hardwareverkoper Infotheek Groep neemt de Gelderse netwerkspecialist Network2Day over. Dat bedrijf uit Ede ontwerpt, implementeert en onderhoudt ip-infrastructuren voor data, voice-over-ip en video. Network2Day is partnerleverancier van HP en zet de activiteiten voorlopig onder eigen naam voort. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Stephan Derksen, director van Infotheek Enterprise Solutions: ‘Network2Day is dé HP netwerkspecialist van Nederland. Met de overname kunnen wij onze klanten op het allerhoogste niveau ondersteunen met zakelijke oplossingen.’
Infotheek verwacht vooral te profiteren van de specialismen op het gebied van netwerken, data center-inrichting en installatie van wifi-netwerken. Infotheek:-ceo: Jordy Kool: ‘Deze overname is in lijn met eerdere overnames. We zijn voornemens een leidende positie te verwerven in het leveren van hardware, software en diensten rondom netwerken, servers en storage.’
De huidige directeur van Network2Day Robert van Kasteren blijft betrokken bij de onderneming. Hij verwacht dat het bedrijf onder de vleugels van Infotheek meer mogelijkheden heeft. ‘Traditioneel kent de markt ons als netwerkexperts, maar veel klanten hebben ook behoefte aan advies en levering op het gebied van storage en servers. De combinatie van het volume en de kennis biedt volgens Kasteren nieuwe marktkansen.

Buitenland
Infotheek kijkt voor uitbreiding van dienstverlening ook naar het buitenland naast de hoofdvestiging in Leiden is het bedrijf ook actief in Barcelona (Spanje), Mechelen (België), Böblingen (Duitsland), Kopenhagen (Denemarken), Stockholm en Göteborg (Zweden), Milaan (Italië), Milton Keynes (Engeland), Burgas (Bulgarije) en Warschau (Polen).

 

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.