Infotheek, leverancier van hardware en it-diensten, heeft per 1 januari 2015 de verkoopactiviteiten van de Amsterdamse networking reseller Nimble IT overgenomen. Klanten van Nimble IT, wederverkoper van Cisco- en Juniper-apparatuur, kunnen vanaf nu terecht bij Infotheek voor it-hardware, softwareproducten en dienstverlening.

‘In 2014 is ons Enterprise-portfolio gegroeid met HP en Cisco en de toevoeging van merken als Fortinet, Huawei, Aerohive en Dell’, zegt Stephan Derksen, directeur van de divisie Infotheek Enterprise Solutions. ‘We hebben in het afgelopen jaar op alle fronten geïnvesteerd in kwaliteit op het gebied van ons productportfolio, maar ook ten aanzien van pre-sales advies, design, installatie en beheer van networking, servers, storage en security. Met de overname van de verkoopactiviteiten van Nimble IT versterken we onze positie in het networking-segment. Bovendien kunnen klanten van Nimble IT nu voor hun volledige it-omgeving worden bediend door één leverancier.’

Inmiddels is accountmanager Yalcin Ol overgestapt van Nimble IT naar Infotheek. Ook Sten Beernink, voormalig sales director van Nimble IT, is sinds enkele maanden werkzaam als business development manager bij Infotheek’s Enterprise Solutions-divisie. Afgelopen jaar heeft Infotheek meerdere Enterprise architecten en specialisten aangenomen en de organisatie verwacht begin 2015 de HP platinum reseller status te behalen.

Nimble IT eigenaar Robert Wolthuis kan zich door de overname verder concentreren op de snelle groei van het zusterbedrijf Nimsys, dat IP-netwerken en VoIP-telefonie levert aan huurders van bedrijfsverzamelpanden.

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.