Investeringsfonds Gilde participeert in NederCare, een ontwikkelaar van softwareapplicaties voor Nederlandse zorginstellingen uit Veenendaal. Hoe groot het belang is dat Gilde krijgt in ruil voor het verstrekken van groeikapitaal is niet bekend gemaakt. Wel laten partijen weten dat NederCare samen met epd-aanbieder  Impulse Info Systems, waar Gilde vorig jaar instapte, een nieuwe holding vormt. Het vooralsnog naamloze bedrijf gaat in maart 2017 van start.

De nieuwe groep heeft naar eigen zeggen een sterke positie in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg en wil dit door de krachtenbundeling en de Gilde-ondersteuning ook worden in de gehandicaptenzorg.
Mark Scharloo, technisch directeur NederCare: ‘Zowel Impulse als NederCare ontwikkelen moderne softwareapplicaties in co-creatie met de klant. Op technisch vlak vertonen marktuitdagingen als wetgeving, horizontaal toezicht, real time managementinformatie en eHealth ook grote overlap. Met de nieuwe schaalgrootte en de ondersteuning van investeringsfonds Gilde kunnen we de oplossingen voor de toekomst sneller realiseren en uitrollen.’

NederCare, opgericht in 1995 en gevestigd in Veenendaal, levert software aan zorginstellingen in verschillende sectoren. Het zorginformatiesysteem MoreCare4 van de onderneming stelt zorginstellingen volgens het bedrijf in staat het primaire zorg- en begeleidingsproces te automatiseren en de financiële administratie en facturatie te ontzorgen. De managers en aandeelhouders van NederCare blijven in hun huidige rol betrokken.

Management buy-out

In juni 2016 werd de samenwerking tussen Gilde en Impulse Info System al bekend. Investeringsfonds Gilde Equity Management Benelux stapte destijds in bij Impulse Info Systems middels een management buy out van oprichter Henk Koopman. Dit bedrijf uit Oldenzaal ontwikkelt softwareapplicaties voor de gezondheidszorg, met name elektronische patiëntendossiers (epd). Oprichter Henk Koopman is in zijn rol als directeur en aandeelhouder betrokken gebleven

Impulse, opgericht in 1994 en gevestigd in Oldenzaal, levert software aan een breed scala van zorginstellingen, met name in de geestelijke gezondheidszorg. Het zorginformatiesysteem USER stelt zorginstellingen in staat het primaire zorgproces te automatiseren en de financiële administratie en facturatie maximaal te ondersteunen. Er werken zo’n negentig man bij Impulse. Klanten zijn onder andere Kentalis, GGZ Centraal, Elkis, Mediant, GGD Amsterdam, Pompe Stichting, Antes en Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Zorg & ICT 2017 / De patiënt als partner
Zorginstellingen moeten steeds meer vanuit de behoefte van de patiënt gaan denken. Met alle gevolgen van dien. Van sociale innovatie tot bedrijfsvoering en IT. Op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 staat dit jaar  het thema ’De patiënt als partner’ centraal.

Bron: Computable

 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.