Vlaamsche Gaai Participaties (VGP) heeft Qconferencing, specialist in videoconference systemen voor de zakelijke markt, overgenomen. Het bedrijf uit Diemen werd in 2001 opgericht en richt zicht op het leveren en installeren van videocommunicatie-oplossingen in vergaderzalen tot op desktops. Qconferencing richt zich met name op internationaal opererende bedrijven, bedrijven met meerdere vestigingen in Nederland, de medische sector, het onderwijs en de overheid.

Qconferencing is wederverkoper van videoconferencing-producenten van onder andere Polycom, Lifesize, Vidyo en Mirial. Daarnaast heeft het bedrijf zelf het product Eye Catcher ontwikkeld en biedt het ook een cloud-videodienst aan waarvan met name ziekenhuizen via virtuele spreekkamers gebruikmaken.

Volgens De Telegraaf boden de eigenaren van Qconferencing, Nico Gielen en Pieter Peletier, hun bedrijf afgelopen zomer te koop aan. Zij werden hierbij begeleid door Marktlink Fusies & Overnames. Investeerder VGP bestaat uit drie ondernemers met een achtergrond in de satellietcommunicatie. Zij gaan samen met Peletier, Qconferencing verder uitbouwen. Gielen, de oorspronkelijke oprichter, gaat wat anders doen.

 

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.