Nieuws

Korton Software verkocht aan Total Specific Solutions

Door middel van een carve-out is Korton Software afgesplitst van Korton Group en verkocht aan Total Specific Solutions (vertical market software). Korton Software levert softwareoplossingen in het mobiliteits- en personentransport domein. Door deze afsplitsing krijgen zowel het softwarebedrijf als het resterende Managed Cloud Services bedrijf de juiste focus voor de volgende fase.

Focus op verdere groei van managed cloud service

Peter Altevogt, CEO van Korton Group: “In meer dan 22 jaar is de Korton Group gegroeid tot een leidende speler op twee verschillende gebieden: aanbieder van mobiliteitsoplossingen en aanbieder van Managed Cloud Services. Voor Korton Group is nu de tijd aangebroken om te splitsen zodat zowel de software- als het IT-cloudbedrijf de juiste focus kunnen krijgen voor de volgende fase. Voor de softwareoplossingen hebben wij in TSS een bedrijf gevonden met dezelfde kernwaarden. Met deze volgende stap en blik op de lange termijn is de toekomst voor de klanten en medewerkers van Korton Software geborgd. Als CEO van Korton Group zal ik mij verder focussen op de verdere groei van de Managed Cloud Services.”

Hogenhouck begeleidde de afsplitsing en verkoop

Mark van Beusekom, partner en medeoprichter Hogenhouck, over deze transactie: “Onder één vlag zijn beide diensten (software en managed cloud) ontwikkeld tot volwaardige proposities. De verzelfstandiging van Korton Software is een sterke, strategische keuze: dit zorgt voor de benodigde focus. We zien steeds meer ondernemingen die voor een dergelijke vraag staan. Een carve-out is niet eenvoudig,  maar het is bij uitstek een proces waarin Hogenhouck toegevoegde waarde in een traject biedt.”

 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.