Nieuws

Leeuwendaal koopt assessment tak van Meurs HRM

HR adviesbureau Leeuwendaal heeft de assessment activiteiten van Meurs HRM overgenomen. Het ingelijfde praktijk blijft onder de vlag van Leeuwendaal actief onder de naam Meurs Assessments.

Leeuwendaal heeft zo’n 140 werknemers in dienst werkzaam vanuit kantoren in Rijswijk en Woerden. Het HR-adviesbureau richt zich exclusief op de publieke en (semi)publieke sectoren als het Rijk, gemeenten, onderwijs en de gezondheidszorg. Leeuwendaal had de ambitie om de assessment verder tak uit te breiden en met de toevoeging van het Meurs team zet het een grote stap in het realiseren van deze doelstelling. “Uitbreiding van onze assessmentdienstverlening past naadloos in onze strategie. En mooier dan Meurs vind je het dan niet. De juiste maat én topkwaliteit” aldus Edward Hermans, directeur van adviesbureau.

140123-leeuwendaal

Ook verwacht Hermans dat de uitbreiding van de assessment activiteiten een positief effect zal hebben op de dienstverlening binnen de overige disciplines. “Integrale dienstverlening en een multidisciplinaire aanpak is de kern van de bedrijfsfilosofie van Leeuwendaal. Wij geloven heilig in de kruisbestuiving die ontstaat als je de psycholoog laat samenwerken met trainers, juristen, organisatieadviseurs of andere specialisten.”

Core business
Voor Meurs HRM komt de verkoop niet geheel onverwacht. De HR-specialist kiest er bewust voor om zich volledig te richten op haar core business – het (door)ontwikkelen van tools en concepten op het gebied van e-assessment, mobiliteit, employability en duurzame inzetbaarheid. Matthijs Verburg, directeur bij Meurs HRM, legt uit: “Met deze stap scheppen wij voor Meurs HRM de ruimte om te investeren in onze verdere ontwikkeling en om ons geheel toe te leggen op datgene waarin we uitblinken: innovatieve concepten, aansprekende tools en een eigenwijze visie.”

Strategische partnership
Als onderdeel van de overname zijn de partners ook een ‘strategische partnership’ aangegaan. In het geval het voor opdrachtgevers meerwaarde biedt, dan gaan Leeuwendaal, Meurs Assessments en Meurs HRM gezamenlijk optrekken in sales en uitvoeringstrajecten. “De combinatie staat garant voor een hoogwaardig full service aanbod” aldus Hermans en Verburg.

140123-leeuwendaal-2

Overnames
Voor Leeuwendaal is het de tweede overname in korte tijd. In oktober vorig jaar nam het in een soortgelijke constructie de consultancyactiviteiten van AVS over, de Algemene Vereniging Schoolleiders. Zo’n drie jaar geleden werd het publieke sector adviesbureau versterkt met Alons & Partners, een boutique adviesfirma dat kort daarvoor failliet werd verklaard.

Bron: Consultancy.nl

Interesse?

We willen je graag leren kennen.