Nieuws

Overname Seafood Parlevliet door Cornelis Vrolijk officieel bekrachtigd

Vandaag hebben visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Seafood Parlevliet de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. Begin september oordeelde de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) al dat samenwerking tussen de beide familiebedrijven toegestaan is.

Volgens directeur Annerieke Vrolijk ontstaat door de overname een innovatief en nog slagvaardiger bedrijf in de visserijsector: “met deze samenwerking bedienen we de hele keten en versterken wij onze positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. Zo kunnen we ook beter inspelen op wat de consument van ons verwacht, namelijk een kwalitatief hoogstaand product, duurzaam gevangen en waarvan de herkomst bekend is.”

Seafood Parlevliet blijft onder haar eigen naam opereren. De nieuwe directie van Seafood Parlevliet gaat bestaan uit Mike Parlevliet, Ab van Zetten, Richard Oerlemans en Arnout Langerak. Emiel Parlevliet en Peter Parlevliet, blijven in een andere rol nauw betrokken bij de onderneming.

De nieuwe directie laat weten enthousiast te zijn over deze nieuwe uitdaging en de meerwaarde die de samenwerking biedt. De pelagische, demersale en garnalen visserij binnen Cornelis Vrolijk verzekert zich nog meer dan voorheen van afzetmogelijkheden, terwijl de verwerkende tak zich verzekert van toevoer van grondstoffen met maximale productintegriteit in een gesloten duurzame keten. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen een duurzaamheidscertificering zoals bijvoorbeeld het MSC-keurmerk.

Achtergrondinformatie
De basis voor Cornelis Vrolijk is gelegd in 1880. Naast pelagische visserij en demersale visserij is Cornelis Vrolijk actief in de haringgroothandel en visverwerking via het dochterbedrijf Jac. den Dulk & Zonen BV en in de (tropische) garnalenvangst en handel via een joint venture in Primstar BV. Inclusief partnerships werken er ruim 1.500 mensen wereldwijd bij Cornelis Vrolijk.

De basis voor Seafood Parlevliet is gelegd in 1860. Sinds 1968 is Seafood Parlevliet verwerker van verpakte visproducten zoals haring, makreel en gebakken vis. Seafood Parlevliet is marktleider in de retailsector in Nederland en belevert zowel de groothandel als de zorg- en cateringmarkt. Seafood Parlevliet Holding omvat de werkmaatschappijen: Seafood Parlevliet, S.H. Meij, Trade Factory en N. Parlevliet ( België – Lokeren ). In totaal werken er 225 mensen bij Seafood Parlevliet.

Bron: Cornelis Vrolijk

Interesse?

We willen je graag leren kennen.