Nieuws

The Sourcing Company wordt onderdeel van Total Specific Hosting

The Sourcing Company uit Woerden wordt onderdeel van Total Specific Hosting (TSH), een sterke groep samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcingbedrijven. The Sourcing Company kan hiermee de volgende groeifase van het bedrijf vormgeven. Met 45 medewerkers is The Sourcing Company een vooraanstaande speler op het gebied van innovatieve cloud services in het Microsoft 365 en Azure domein. Hogenhouck begeleidde de aandeelhouders van The Sourcing Company in deze transactie.

Sterk in verticale marktsegmenten

Oprichters Ronald Verweij en Johan van der Blom kenden elkaar uit een eerder werkverleden. Ten tijde van een MBA studie over global sourcing door Johan, kwamen de beide heren weer met elkaar in contact. In 2007 besloten zij samen The Sourcing Company op te richten. Zij startten in een start-up accelerator pand op de campus van Nyenrode. Al snel leverde het nieuw opgezette IT-bedrijf diensten aan de andere ondernemers die daar waren gevestigd, waarvan er een aantal nog steeds klant zijn bij TSC. Vanaf 2013 werd gekozen voor een focus op de technologie van Microsoft en Hewlett Packard Enterprise. The Sourcing Company heeft daarmee een sterke positie bij woningcorporaties, de advocatuur en in de zorgmarkt opgebouwd.

Ambitie om 100.000 mensen prettig te laten werken

The Sourcing Company heeft in haar bestaan services ontwikkeld rondom de Microsoft public cloud, met Microsoft Azure als basis voor het succesvol en veilig leveren van diensten aan zoveel mogelijk gebruikers. De dienstverlening van het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 10.000 gebruikers. Maar de ambitie voor de komende jaren gaat veel verder.
Ronald Verweij en Johan van der Blom, oprichters van TSC: “We zijn allebei echte ondernemers en willen steeds intellectueel uitgedaagd worden. Wat we tot nu toe hebben bereikt, willen we op een grotere schaal gaan uitrollen. Met de Total Specific Hosting groep willen we die groei gaan realiseren. Onze strategie is om onze specialiteiten te bundelen met die van andere onderdelen van TSH waarmee we onze diensten en ons klantenbestand verder kunnen uitbreiden. Uiteraard wel met behoud van de persoonlijke aanpak naar opdrachtgevers en aandacht voor de ontwikkeling van onze eigen medewerkers.”

Proces is intensiever dan vooraf gedacht

Ronald Verweij blikt terug op de aanloop naar de verkoop aan TSH: “We zijn al 2 jaar geleden begonnen om over deze stap na te denken. Ruim een jaar geleden hebben we het traject met Hogenhouck gestart. Wij dachten dat het een kort traject zou zijn, maar het is echt wel intensiever dan je in eerste instantie denkt. Een investeerder kijkt toch naar andere elementen dan wijzelf, die het bedrijf als geen ander kennen. We hebben wel geleerd om onze eigen inzichten te gaan matchen met de stuurinformatie die een investeerder wil hebben. En dat kost nu eenmaal tijd. Vanaf nu kunnen we ons weer helemaal focussen op onze volgende stap en de verdere groei van TSC.” Hein Stoops, partner Hogenhouck m&a, over dit traject: “We hadden een hechte en prettige samenwerking met twee ondernemers die elkaar door en door kennen en vertrouwen. Dat heeft voor Ronald en Johan nu geleid tot een volgende stap met volop ambitie.”

Investeerder met track record in de IT-sector

TSH is een portfoliobedrijf van Strikwerda Investments, de investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven. Strikwerda Investments is meerderheidsaandeelhouder in Total Specific Hosting en is dat door deze transactie ook in The Sourcing Company. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep.

 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.