Transactie

Content authoring software leverancier Fonto wordt onderdeel van RWS

Gestructureerde content authoring software provider Fonto, gevestigd in Rijswijk, is overgenomen door technologieconcern RWS Group, een wereldleider op het gebied van gestructureerde en web content management technologie. Hogenhouck m&a adviseerde de eigenaren van Fonto, Jan Benedictus en Taeke Kuyvenhoven, bij deze transactie.

 

De toekomst van documenten

De voorloper van het Fonto-platform werd in 2011 ontwikkeld. Tegenwoordig maakt Fonto’s gebruiksvriendelijke, browsergebaseerde authoring software het schrijven, bewerken en beoordelen van gestructureerde – veelal bedrijfskritsche – documenten mogelijk voor iedereen in een organisatie. De software wordt gebruikt door duizenden experts van organisaties als Toyota, Starbucks, BBC, de Verenigde Naties en Spotify. Fonto ondersteunt meer dan 30 partners en meer dan 100 klanten wereldwijd met een support- en ontwikkelteam van ruim 40 mensen, gevestigd in Nederland (Den Haag) en Spanje (Granada).

Aparte business unit binnen RWS

Door de overname wordt Fonto een aparte business unit binnen RWS.  Jan Benedictus en Taeke Kuyvenhoven, de oprichters van Fonto, zullen het bedrijf blijven leiden in dit spannende nieuw hoofdstuk . “RWS is al lange tijd een partner van Fonto en gedurende die tijd hebben we ontdekt dat we een gemeenschappelijke visie delen over de toekomst van documenten en het gebruik van gestructureerde inhoud”, aldus Jan Benedictus. “Met RWS versterken we onze omvang, voetafdruk en robuustheid om onze missie ‘The Future of Documents’ waar te maken.”

Samenwerken aan hoogwaardige content

Fonto en RWS richten zich beiden sterk op de speciale behoeften op het gebied van contentbeheer van gereguleerde sectoren, zoals Life Sciences, Farmaceutica en Finance, waar goed beheer en naleving van content een absolute vereiste is. “De overname van Fonto versterkt de leidende positie van RWS in de markt voor gestructureerde inhoud en met Fonto kunnen we een indrukwekkende reeks aan auteurstools aanbieden, waarmee teams beter kunnen samenwerken aan hun hoogwaardige inhoud”, aldus Ian El-Mokadem, Chief Executive Officer van RWS.

Nauw samenwerken met branchepartners voor groei

Fonto zal een breed scala aan branchepartners blijven ondersteunen die Fonto’s geavanceerde tools voor het schrijven en beoordelen van content in hun oplossingen integreren. “Het Fonto-team zal onze gewaardeerde partners blijven bedienen en ondersteunen met de toewijding die ze van ons verwachten om ‘The Future of Documents’ vorm te geven voor een breed scala aan toepassingen”, aldus Taeke Kuyvenhoven.

We delen een gemeenschappelijke visie delen over de toekomst van documenten en het gebruik van gestructureerde inhoud.
Jan Benedictus

Betrokken dealteam

Cedric Baerts
Director

Mark van Beusekom
Managing partner

Interesse?

We willen je graag leren kennen.