Nieuws

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk neemt een belang in Garnalenpelcentrum Kant

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden heeft een belang genomen in Garnalenpelcentrum (GPC) Kant in het Groningse Lauwersoog. De participatie past in de strategie van Cornelis Vrolijk om een kwalitatief hoogstaand, gezond en duurzaam visproduct te produceren, van schip naar schap. Hogenhouck begeleidde Cornelis Vrolijk bij deze transactie.

Gepatenteerde garnalenpelmachines voor duurzaamheid en kwaliteit

GPC Kant richt zich op het machinaal pellen van de Hollandse garnaal Crangon Crangon en de roze garnaal Pandalus Borealis met zelf ontwikkelde en gepatenteerde garnalenpelmachines. De voordelen van het machinaal pellen zijn een lagere CO2-footprint, de mogelijkheid tot het verminderen van conserveringsmiddelen en de snelheid. De garnalen die gisteren nog in zee zwommen,  kunnen vandaag gepeld worden en morgen bij de klant liggen. Hiermee is machinaal pellen een duurzaam alternatief voor handpellen in het buitenland. De smaak, geur, kleur en structuur van de dagverse garnaal gaan niet verloren tijdens het pelproces.

Bijdrage aan CO2-reductie past binnen MVO-beleid

Volgens Annerieke Vrolijk, directeur van Cornelis Vrolijk, versterkt het bedrijf haar positie met het machinaal pellen van garnalen. “De activiteiten van GPC Kant sluiten goed aan bij de activiteiten van Cornelis Vrolijk. GPC Kant is een expert op het gebied van machinaal pellen van garnalen. Dit leidt tot een significante CO2-reductie, dat aansluit bij de visie van Cornelis Vrolijk op maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Zowel Cornelis Vrolijk als GPC Kant kenmerken zich door een familiecultuur waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. De dagelijkse leiding van GPC Kant blijft in handen van de broers Kant. Alfred Kant, directeur bij GPC Kant: “Net als bij Cornelis Vrolijk is ook voor ons continuïteit, integriteit, productinnovatie en betrouwbaarheid van groot belang. Met de kennis en het netwerk van Cornelis Vrolijk zetten we een stap voorwaarts”.

Interesse?

We willen je graag leren kennen.