Nieuws

Industriële verhuurspecialist Indu-Tools en EQIN bundelen krachten

Indu-Tools Group, een vooraanstaande verhuurder van industrieel materieel, gaat de samenwerking aan met EQIN, eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners (VEP). Samen vormen zij de EQIN | Indu-Tools Group. Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaren van Indu-Tools bij deze transactie. 

De ambities van de Indu-Tools Group, opererend in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland sluiten naadloos aan op die van VEP. VEP is al sinds 2020 eigenaar van verhuurbedrijf EQIN en ziet veel groeimogelijkheden in de industriële verhuur sector. Om dit kracht bij te zetten, is de investeerder op zoek gegaan naar een aanvullende onderneming, Indu-Tools. Indu-Tools en EQIN richten zich beide op de industriële markt en hebben een solide staat van dienst opgebouwd.  

Visie 

De combinatie zal de positie in West-Europa nog meer versterken en verdere groei en innovaties mogelijk maken. “Wij willen kunnen blijven inspelen op de veranderende vraag in de groeiende markt”, licht Partner van VEP Sergio Campisi toe. “Door de samenwerking tussen Indu-Tools en EQIN kunnen wij onze klanten beter bedienen en investeren in duurzame oplossingen, innovaties en digitalisering. Denk hierbij aan ontwikkelingen in de energietransitie die momenteel volop aan de gang zijn in de industriële sector, maar ook de mogelijkheden voor het breder inzetten van telematics.” 

Synergie-effecten 

Aanvankelijk blijven de bedrijven onder hun eigen naam handelen. Zij zullen hierbij elk herkenbaar zijn als onderdeel van de EQIN | Indu-Tools Group.  

Door de toegenomen schaalgrootte ontstaan synergie-effecten op het gebied van inkoop en digitalisering. Daarnaast ontstaat een bredere toegang tot het gezamenlijke netwerk in West-Europa, en een betere geografische spreiding van de vestigingen. Ook de verhuurvloten van beide ondernemingen zijn complementair.  

Met de combinatie EQIN | Indu-Tools ontstaat één van de grotere verhuurders van industrieel materiaal in West-Europa met een omzet van € 100 mln en 335 medewerkers.  

Van oprichting tot één van de grootste verhuurders in West-Europa 

Het Hogenhouck team dat Indu-Tools adviseerde bestond uit Mark van Beusekom, Hein Stoops, Margot IJssel de Schepper en Bas Schellekens. Door de combinatie van Indu-Tools en EQIN ontstaat een van de grootste verhuurders van industrieel materiaal van West-Europa. Indu-Tools ligt met meerdere locaties strategisch gelegen aan de grootste havens en industriële gebieden van West-Europa. Met gerenommeerde klanten liggen er grote kansen voor Indu-Tools en EQIN om mee te helpen met de energietransitie in de industriële sector.  

Partner van Hogenhouck Hein Stoops: “Indu-Tools is al lange tijd een goede relatie van Hogenhouck. Zo hebben we Indu-Tools in november 2020 begeleid bij de koop van hun Belgische branchgenoot I-Rental, waarmee een sterke speler in de Benelux en Frankrijk is gecreëerd. Met deze volgende stap vormt Indu-Tools nu samen met EQIN een krachtig nieuw concern met ruime kansen in West-Europa.” 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.