Nieuws

Mobiliteits- en beveiligingsspecialist BLAUD wordt onderdeel van CWSI

Mobiliteits- en beveiligingsspecialist BLAUD uit Utrecht is overgenomen door CWSI Group uit Ierland. Hogenhouck m&a adviseerde de aandeelhouders van BLAUD bij deze transactie.

Synergie in mobiliteit en veiligheid

BLAUD levert diensten voor een breed scala aan mobiele apparaten en mobiele beveiligingsoplossingen en werkt samen met toonaangevende leveranciers van software, hardware en cyberbeveiligingsdiensten. CEO Thierry Lammers legde in 2007 de basis voor BLAUD, samen met Roland Hameeteman en Rutger Stekelenburg, oprichters van de e-office group. BLAUD ontwikkelt zeer veilige mobiele applicaties voor meer dan 100 grote organisaties in de publieke en private sector, zoals het Amsterdam UMC Ziekenhuis, Smurfit Kappa en de Belastingdienst en werkt daarnaast succesvol samen met partners.

Grotere broer in mobiele expertise

CWSI Group – met hoofdkantoor in Dublin – is een specialist in beveiligings- en complianceoplossingen voor de moderne werkplek en is vijf keer benoemd tot Microsoft Gold-partner. Thierry Lammers over deze samenwerking: “CWSI en de CEO Ronan Murphy zijn voor mij geen onbekenden. Integendeel. Vanuit de Enterprise Mobility Experts Alliance (EMEA) ken ik Ronan en zijn bedrijf al bijna vijf jaar. Eigenlijk is CWSI de grote broer van BLAUD als je kijkt naar kennis, kunde en cultuur. Het DNA sluit perfect aan bij de normen en waarden van BLAUD. Door de overname ontstaan kansen om het portfolio in Nederland en Engeland uit te breiden en kunnen we profiteren van partnerships met partijen als Telefonica, Telstra en Hutchison Whampoa.”

Dochterbedrijf binnen CWSI

BLAUD wordt een volledige dochteronderneming binnen de CWSI Group. De 20 medewerkers, waaronder CEO en medeoprichter Thierry Lammers, zijn toegetreden tot de groep. Thierry Lammers blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de software development activiteiten. “Ik kijk er naar uit om met CWSI samen te werken om waarde te creëren voor onze klanten en om hun beveiligingsuitdagingen op te lossen”, aldus Thierry Lammers in een bericht over deze volgende stap.

Ronan Murphy, medeoprichter en CEO van CWSI, zei: “Ik ben verheugd Thierry en het team van BLAUD te mogen verwelkomen in de CWSI Group. Er is een sterke overlap in onze expertise, oplossingen en bedrijfsculturen. We hebben beide een sterke positie in de sectoren strafrecht en volksgezondheid. Door onze twee bedrijven samen te brengen, ontstaat een van de grootste en meest ervaren mobiele beveiligingsteams in Europa.”

Sterke financiële positie

CWSI heeft ambitieuze groeiplannen en wil een toonaangevende pan-Europese cloud- en mobiele beveiligingsprovider worden. Om deze overname af te ronden en verder te kunnen groeien, heeft CWSI een nieuwe financieringsronde van € 21 miljoen binnengehaald van Castlegate Investment. Castlegate is een private equity- en family office-onderneming. Daarnaast is er een nieuwe kredietfaciliteit bij een grote Ierse bank afgesloten.

Ronan Murphy over deze financiering: “Dit opwindende nieuwe hoofdstuk van het CWSI-verhaal zou niet mogelijk zijn zonder de steun van Castlegate Investment. Ik kijk ernaar uit om hun vertrouwen in ons waar te maken met onze buy and build-strategie om zo een toonaangevende pan-Europese leverancier te worden van cloud- en mobiele beveiligingsoplossingen.” Na de overname, de eerste van CWSI op het vasteland van Europa, is het vooruitzicht dat de groepsomzet in 2022 zal groeien tot meer dan € 20 miljoen.

Culturele en inhoudelijke match voor verdere groei

Iris van Weel, directeur bij Hogenhouck m&a, over deze transactie: “Het is een voorrecht om de m&a-adviseur te zijn voor de aandeelhouders van BLAUD. Na een eerdere transactie te hebben afgerond, was het een genoegen om te helpen bij deze exit voor BLAUD en de alliantie met CWSI. Er is een goede culturele fit tussen de bedrijven en op persoonlijk vlak, wat een solide basis is voor verdere groei in dit business domein.

Interesse?

We willen je graag leren kennen.