Nieuws

Ixly ontvangt investering van Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners

E-assessment platform Ixly wordt onderdeel van opleidingsinstituut Schouten & Nelissen met IT-investeerder Pride Capital Partners als strategisch partner bij de overname. Ixly behoudt zijn naam en bedrijfsvoering. Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaar van Ixly bij deze transactie.  

Ixly werd in 2005 opgericht door CEO Diddo van Zand en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider als leverancier van testen en software die HR-professionals ondersteunen. Met het aantrekken van investeerders Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners is Ixly klaar voor de volgende stap. Ixly werkt al een tijd succesvol samen met Archipel, een gezamenlijke onderneming van Pride Capital Partners en Schouten & Nelissen. “Het strategisch partnerschap tussen Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners zal onze groei verder versnellen en tot meer continuïteit voor opdrachtgevers en medewerkers leiden”, aldus Diddo van Zand. 

E-assessment platform voor HR-beleid 

Met behulp van het e-assessment platform van Ixly kunnen bedrijven en organisaties HR-beleid maken op basis van data. Dit gebeurt aan de hand van diverse tests op capaciteit en persoonlijkheid. De software en assessments worden gebruikt voor selectie, ontwikkeling en behoud van personeel.

Schouten & Nelissen speelt met deze partnerschap in op de vraag van werkgevers naar een verdere ontwikkeling van werknemers tijdens hun carrière. Directeur Jan Hein Schouten over deze toevoeging: “De aankoop past binnen de strategie van Schouten & Nelissen om zijn diensten perfect te laten aansluiten op een wereld die steeds complexer wordt. Dit is in lijn met onze filosofie waarbij wij alles uit de kast halen om mensen en organisaties verder te brengen in hun professionele ontwikkeling en persoonlijke groei.” 

Internationale uitrol versnellen 

Het partnerschap biedt voor Ixly de mogelijkheid om de internationale uitrol te versnellen. Duitsland en België zijn de eerste landen waarin het HR-techbedrijf zijn aanwezigheid wil vergroten. In Vlaanderen won Ixly recent nog een aanbesteding van de overheid. “Ixly is inmiddels een gevestigde speler op de Nederlandse markt. Wij bieden hen, samen met Schouten & Nelissen, de mogelijkheid om de internationale ambities te versnellen”, aldus Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner van Pride Capital Partners. 

Snel ontwikkelende markt voor HR-assessments 

Mark van Beusekom, managing partner Hogenhouck m&a, over deze transactie: ”De Assessment-markt ontwikkelt zich sterk en groeit hard mede ingegeven door digitalisering en alsmaar toenemende relevantie van HR & development. We waren direct onder de indruk van de kracht van het assessment-platform en de oplossingen van Ixly.’’ Edwin Lips, director business development bij Hogenhouck: “De ondernemers, strategen en investeerders waarmee we in contact staan, voorzien een verdere consolidatie. We verwachten bij Hogenhouck m&a de komende jaren nog diverse ‘HR-tech’ transacties te kunnen realiseren.” 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.