Nieuws

Virtual reality e-learning specialist XVR trekt investeerder Apiary Capital aan

XVR, specialist in e-learning en virtual reality training voor hulpdiensten, heeft de Britse investeerder Apiary Capital aangetrokken voor een buy-out van aandeelhouders en het in gang zetten van een buy-and-build strategie. Hogenhouck m&a begeleidde XVR bij deze transactie.

Marktleider voor leeromgeving hulpdiensten

XVR is de marktleider in virtual reality e-learning voor hulpdiensten, zoals brandweer, politie en gezondheidszorg. XVR werd opgericht in 2001 en inmiddels rekent het platform ruim 450 hulpdiensten in 50 landen tot haar klantenkring. Zo’n 300.000 hulpverleners worden getraind via het uitgebreide platform met crisisscenario-simulaties, e-learning content, een learning management systeem en een systeem voor competentiemanagement.

Snelgroeiende markt voor simulaties en e-learning

De markt voor e-learning en simulatie-oplossingen groeit snel maar is sterk gefragmenteerd. Met een ambitieuze buy-and-build strategie wil XVR haar marktpositie verder uitbreiden met software voor compliance, competentiemanagement en e-learning oplossingen voor cruciale sectoren. Tegelijk met de investering door Apiary Capital wordt het Britse bedrijf learnPro eFireservice aan de organisatie toegevoegd, met software voor e-learning en competentiemanagement voor brandweer, reddingsdiensten en de Britse gezondheidszorg (NHS).

Goede positie voor verdere uitbreiding

De leiding van het bedrijf bestaat uit Joost Beerthuis (CEO), Espe du Plessis (CFO) en Stuart Layzell (Chairman). CEO Joost Beerthuis: “We zijn verheugd met Apiary Capital als investeerder, waarmee we onze positie als marktleider in virtual reality e-learning voor hulpdiensten verder kunnen uitbouwen. Zo hebben we gelijktijdig met deze investering learnPro eFireservice aan onze organisatie kunnen toevoegen. Hiermee bundelen we expertise in het trainen van zowel medewerkers in de frontlinie als incident respons managers. Dit is een mooie eerste stap naar verdere uitbreiding.”

Complementaire oplossingen

XVR is de achtste participatie in Apiary’s eerste investeringsfonds van £200m. Investeerder Jeniv Shah, partner bij Aviary Capital, voegt toe: “XVR en learnPro eFireservice zijn beide marktleiders in hun segment. Ze hebben sterke complementaire oplossingen voor brandweer, politie en gezondheidszorg. Deze sectoren stellen hoge eisen aan het lerend vermogen en het ontwikkelen van competenties binnen hun organisaties. We zijn verheugd dat wij Joost en het XVR-team kunnen ondersteunen bij het samenbrengen van hun organisaties en diensten.

Hogenhouck begeleidde XVR

Hogenhouck m&a begeleidde de transactie voor XVR. Mark van Beusekom, partner bij Hogenhouck: “XVR is een innovatieve onderneming met een unieke propositie en marktpositie. Dat bleek ook uit de sterke en brede interesse voor de onderneming. We zijn verheugd dat we middels een kwalitatief en internationaal verkoopproces, in Apiary een sterke koper en partner voor XVR hebben gevonden.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.