Nieuws

Cloud service provider Intercept kiest partner Holland Capital voor groeiplannen

Intercept, een toonaangevende managed cloud service provider, ontvangt een substantiële kapitaalinjectie van Holland Capital om verdere groei te versnellen. Intercept helpt softwareleveranciers en bedrijven met het naar de cloud brengen van hun applicaties en software. Met de kapitaalinjectie wil Intercept haar productontwikkeling opschalen en internationaal groeien. Hogenhouck m&a begeleidde Intercept bij deze transactie.

Focus op Microsoft Azure

Job Verhagen (CEO) en Rinie Huijgen (CTO) hebben Intercept in 2013 opgericht. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in Microsoft Azure oplossingen. CTO Rinie Huijgen vertelt: “Wij zagen in de markt een sterke behoefte aan een kennispartij met een focus op Microsoft-technologie. Hier hebben wij op ingespeeld en dit bleek direct een hit. Als relatief nieuwe partij konden we daardoor snel serieuze en grote Azure-projecten uitvoeren.”

Als managed partner van Microsoft behaalde Intercept de belangrijkste Microsoft gold competenties. In 2017 behaalde Intercept als één van de eerste partners in Nederland de status van Microsoft Azure Expert Management Service Provider, een status die slechts tientallen bedrijven wereldwijd hebben.

Intercept zet in op internationale groei

Intercept bouwde een sterke naam op bij onafhankelijke software leveranciers (ISV’s) voor de transformatie van software en applicaties naar de Azure-cloud. Op dit gebied is het bedrijf een van de meest prominente spelers in Europa. Bovendien helpt Intercept bedrijven met de automatisering, ontwikkeling en beveiliging van software in de Microsoft Azure-cloud. Recent is Intercept uitgeroepen tot Microsoft Country Partner of the Year 2020.

Job Verhagen, CEO, over de groeiambitie van Intercept: “Onze ambities gaan verder dan Nederland. We zijn druk bezig met uitbreidingsplannen voor onder meer de Nordics en de UK. Met Holland Capital kunnen we onze productontwikkeling opschalen en onze internationale groeiambities realiseren. Holland Capital heeft expertise in het juist positioneren van snel groeiende bedrijven. Ze zijn dan ook waardevol in deze nieuwe groeifase van Intercept.”

Public cloud markt groeit razendsnel

De wereldwijde public cloud markt groeide de laatste jaren razendsnel, met Amazon en Microsoft als grote aanbieders. In Nederland is Microsoft de meest dominante speler (56% marktaandeel) met cloudapplicaties, infrastructuur en services zoals Microsoft 365, Microsoft Azure, PowerApps & Dynamics365. Nieuwe toepassingen zoals Artificial Intelligence, Machine Learning en 5G, zullen het gebruik van cloud infrastructuur nog verder doen toenemen.

Holland Capital is actief in de aantrekkelijke groeimarkten binnen Technology en Healthcare. Niels van Aalten, partner Holland Capital: “De unieke positie van Intercept als dé Microsoft partner voor ISV’s, maakt het tot een zeer interessant bedrijf met veel groeipotentieel. We zijn er trots op dat we Intercept mogen ondersteunen in haar groei.”

Hein Stoops, partner Hogenhouck m&a, over deze transactie: “Er is een ondernemende financieringsstructuur neergezet, die aansluit op de ambitie van Intercept om te investeren in product en markt. De marktpositie en kennis van Holland Capital zal zeker aan bijdragen aan de verdere groei.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.