Nieuws

Quistor kondigt samenwerking met IceLake aan en versterkt zo zijn marktleiderschap in Oracle Cloud Technology & Managed Services

Quistor, een gevestigd merk in de Oracle Cloud Technology en Managed Services industrie, kondigt aan dat het een definitieve samenwerkingsovereenkomst heeft bereikt met investeringsmaatschappij IceLake om de wereldwijde groei van het bedrijf verder te ondersteunen. Hogenhouck m&a adviseerde Quistor bij deze transactie.   

Nieuw partnerschap versnelt wereldwijde uitbreiding    

Quistor, opgericht in 2005, staat bekend om zijn ruime ervaring met JD Edwards en Oracle Cloud technologie. Quistor bedient meer dan 250 klanten wereldwijd en heeft ongeveer 250 mensen in dienst met kantoren in Nederland, Spanje, Tsjechië, Frankrijk, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Filippijnen. De steun van Icelake is essentieel in de ambitie van Quistor om de wereldwijde leider te worden voor Oracle partner services.  

Javier Prego Molina, CEO van Quistor: “Het partnerschap met IceLake biedt ons de mogelijkheid om een toonaangevend IT-platform te creëren waarop andere Oracle-partners kunnen aansluiten en het opschalen van onzeactiviteiten in nieuwe regio’s. Daarnaast kunnen we ons productaanbod en onze expertise verder vergroten om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Voor Quistor is het ook een geweldige kans om samen te werken met IceLake, dat uitgebreide ervaring heeft in het ondersteunen van managementteams bij hun internationale groeistrategieën, en Quistor in staat stelt om zijn strategie uit te rollen om wereldwijd marktleider te worden voor Oracle-partnerdiensten, waaronder het starten van activiteiten in nieuwe regio’s zoals de Verenigde Staten, Scandinavië en de DACH-regio.  

Verdere uitbreiding van product en geografische footprint  

IceLake is een private equity maatschappij, gevestigd in Amsterdam, met ervaring in partnerships met ondernemers en managementteams om hun (internationale) groeiambities te ondersteunen.  

Matteo Racca, partner bij IceLake: “De markt voor Oracle-producten zal aanzienlijk groeien nu bedrijven overstappen naar cloud-oplossingen. Quistor is een toonaangevende Oracle-partner in Europa met uitgesproken niche-expertise en een geavanceerd 24/7 managed services-aanbod. De organisatie is bijzonder goed gepositioneerd om klanten te helpen met hun cloud-migratie en haar diensten wereldwijd uit te breiden. We kijken uit naar de samenwerking met het Quistor managementteam en de organisatie om hun ambities te realiseren en hen te ondersteunen bij de verdere uitbreiding van de product- en geografische footprint van de groep.”    

 

Naadloze samenwerking 

Het Hogenhouck team dat Quistor begeleidde bestond uit Victor Rosier, Daan Zonneveld en Bo van der Ven. Victor Rosier over Quistor: “Bij Quistor trof Hogenhouck ervaren aandeelhouders en een betrokken managementteam aan. Door deze transactie kunnen de blijvende aandeelhouders en het managementteam een versnelling maken in hun ambitieuze groeiplannen, terwijl het de ruimte geeft aan de vertrekkende aandeelhouders om zich op iets nieuws te focussen. Deze ambitieuze transactie had niet tot stand gebracht kunnen worden zonder een groeiende en uiteindelijk naadloze samenwerking met het managementteam en de aandeelhouders, waarbij vertrouwen en complementaire kennis de hoekstenen waren.”  

Interesse?

We willen je graag leren kennen.